Fűtés és a közművek

2016/07/04. - írta: Kálci

2016 június

Ez a hónap arról szólt, hogy kitaláljuk, hogy milyen fűtést szeretnénk. Két variáció jött szóba.

1. A kondenzációs gázkazán padlófűtéssel és radiátorokkal a szobákban. Ez a verzió teljes mértékben bele van kalkulálva a 20 milliós költségvetésbe kivéve ugye a gáz bevezetését a telekre.

2. A hőszivattyú vagy szintén padlófűtéssel és radiátorokkal vagy egyedi módon megoldva. 

 

A hőszivattyúsból van két alternatíva aminél nem kell se kút és az udvart sem kell felásni. Első a Panasonic aquarea a második a mitsubishi zubadan. 

Nem látjuk értelmét beköttetni a gázt, szóval marad a hőszivattyú. 

Ezekből az utóbbi látszik esélyesebbnek. Így egy olcsón árammal való fűtést tudunk megvalósítani, aminek egyedi befúvási módja van így nem kell kiépíteni a padlófűtést és radiátorokat sem. Úgy kell  elképzelni, mint egy légkondit, csak sokkal kevesebb áramot eszik. Egy fagyasztóládának megfelelő áramot vesz fel. A legjobb, hogy egy füst alatt megoldódik a légkondícionálás és a szűrt, tisztított levegőcsere is, ami jelenleg 4 pollenallergiás családtag esetén nem utolsó szempont! :)

A költségek további csökkentése céljából felmerült bennünk a napelemek későbbi  telepítése ezért kértük a tervezőt, hogy sok déli tetőfelület legyen. Így ha megtehetjük akkor van lehetőségünk egy néhány kWh-s napelem rendszer kiépítésére! Ház ismét újratervezés alatt. :)

Közművek költségei:

Villany költsége, telepítéssel: S20 1 mérés 111760 Ft, S300 2 mérés 148590 Ft, AR3 3 mérés 184150 Ft

Gáz: 150000 Ft +áfa 

Ivóvíz, szennyvíz csatorna: 850000 Ft + áfa Ebből nekünk a szennyvíz lejön, ami 450000 Ft.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kocoslak.blog.hu/api/trackback/id/tr318866274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása